Nákupná horúčka v Košiciach! Otvorili nový Aupark

KOŠICE – Druhý najväčší Aupark na Slovensku otvoril svoje brány v Košiciach 10. novembra. Napriek zúriacej kríze, už v prvý deň prišli do nákupného strediska tisíce kúpychtivých ľudí.

KOŠICE – Druhý najväčší Aupark na Slovensku otvoril svoje brány v Košiciach 10. novembra. Napriek zúriacej kríze, už v prvý deň prišli do nákupného strediska tisíce kúpychtivých ľudí.

Novému Auparku zaželali všetko naj, elegantné sudičky Dara Rolinc a Simona Krainová. „Želám novému Auparku veľa, veľa koruniek,“ popriala Dara. Až primátor Košíc Richard Raši ju vyviedol z omylu: „Okrem koruniek, by bolo dobré, keby tu ľudia nechali najmä eurá. Ale Dara je vizionár, takže asi tuší čo sa s euromenou udeje,“ s úsmevom dodal. Na slávnostnom raute, deň pred otvorením sa v nových priestoroch zišlo okolo 2 tisíc pozvaných ľudí. Tých potešili nielen nové butiky, ale aj skvelý catering, výborné slovenské vína a usmievavé hostesky.

V poradí už štvrtý Aupark na Slovensku je investícia v hodnote takmer 100 miliónov eur. Na troch podlažiach je 140 prevádzok na ploche 34.000 m2. V centre Košíc pribudlo 1100 parkovacích miest a takmer 800 pracovných miest.

. Aupark v Košiciach zdobí časť vojenskej citadely zo 17. storočia, ktorú nájdu návštevníci na niekoľkých miestach. „Pôvodný základový múr bude umiestnený v exteriéri pred Auparkom na Námestí osloboditeľov a pri budove ČSOB. Oba budú nasvietené s informačnými panelmi o citadele. Ďalší pôvodný múr citadely bude umiestnený v podzemných garážach Auparku „in situ“, teda presne v hĺbke a polohe, v akej bol objavený pri výkopových prácach” informuje Mária Juritková, hovorkyňa Auparku. Na informačnom pulte Auparku sa bude nachádzať stála expozícia dobových nálezov ako sú delové gule, keramika a pod., ktoré sa našli pri výkopových prácach a návštevníci Auparku si tam budú môcť pozrieť aj 3D animáciu – videoprezentáciu na obrazovke s dobovými informáciami o citadele. Zaujímavosťou určite bude aj expozícia osadená vo fontáne, kde sa budú nachádzať nájdené žľaby a knižná publikácia o citadele, zachytávajúca jej tajuplnú históriu.

Eva Mikulová
Foto: E. Mikulová

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...