Ako pokaziť večer bez vlastného pričinenia

Streda večer, plánujem príjemné posedenie s kamarátmi a do prípravy investujem veľa energie, veď chcem nejak vyzerať, dlhšie sme sa nevideli, ja som schudla a chcem, aby môj nový výzor naležite ocenili. Už v električke zbieram obdivné pohľady, nejaké to telefónne číslo a veľa úsmevov a závistlivých pohľadov od dievčat okolo. Večer sa začína celkom sľubne.

Streda večer, plánujem príjemné posedenie s kamarátmi a do prípravy investujem veľa energie, veď chcem nejak vyzerať, dlhšie sme sa nevideli, ja som schudla a chcem, aby môj nový výzor naležite ocenili. Už v električke zbieram obdivné pohľady, nejaké to telefónne číslo a veľa úsmevov a závistlivých pohľadov od dievčat okolo. Večer sa začína celkom sľubne.

Vystúpim za pomoci mladého milého chalana a pokračujem v chôdzi na vysokých opätkoch. Aj na ulici sa otáčajú. Príjený pocit. Dala som si na čas aby som priľla o päť minút neskôr, aby si ma naozaj všimli. Veď ísť na večeru s piatimi kamarátmi je úplne super, hlavne keď viem, že ma naposledy videli o desať kíl ťažšiu a s neupravenými vlasmi. Ako sa približujem k skupinke, otočia sa a počujem len ako si vravia: “Pozrite, to je kus!” O pár krokov bližšie zrazu počujem: “Čo ti j..e, veď to je naša Žužu!!!” S úsmevom prikráčam a so všetkými sa zvýtam. Jupííí! Cieľ je skoro splnený, teraz si už len kráľovsky užiť večer.

Vstúpime do nášho obľúbeného podniku, kde sme zvyknutí aj na obsluhu ceny a prostredie. Tešíme sa, že sa zas vidíme, prekrikujeme sa, aby sme si všetko stihli povedať a nikto nič nezabudol. Ako tak rozprávame, všimneme si, že sedíme už dvadsať inút pri stole a nikto nás neobslúžil, ani sa pri stole nezastavil, popolník je nevysypaný ešte od predošlých hostí a čašníčka nás obišla prinajmenšom trikrát s inými objednávkami. Nie sme netrpezliví, ale chalani by si dali svoje pivo a ja pohár vína, pozerali sme do jedálnička, z ktorého sme si dávno vybrali a už len si objednať!
Nakoniec to chalani nevydržali, išli k baru a chceli si objednať tam, na čo dostali odpoveď: “Nebuďte netrpezliví, čašníčka hneď príde. Nie ste tu sami!”. Neostalo nič iné, len si znovu sadnúť ku stolu a čakať. O ďalších desať minút sa KONEČNE dostavila čašníčka, vzala si objednávky a odišla bez akéhokoľvek úsmevu. No ty jo, studená sprcha ako vyšitá. Kto by povedal, že to bude fakt oveľa oveľa horšie.
Po piatich minútach nám doniesla pivá bez peny, nie veľmi studené a mne pohár vína, kde na kraji bol otlačok od cudzieho rúžu. Nestihli sme to ani reklamovať a už jej nebolo. Keď išla znovu okolo, poprosila som ju o druhý pohár vína, pretože prvý je špinavý. Priniesla mi čistý pohár, nech si to môžem preliať. To ma teda statočne naštvalo, ale nechala som to tak.
Po prvom kole sme si dali druhé, tretie a čakali sme už na jedlo celí nedočkaví. Po hodine nás to prestalo baviť a spýtali sme sa na jedlo. Nemala ani poňatia, že sme si objednávali jedlo. Nič do kuchyne nezadala a to už bol vrchol. Vypýtali sme si účet a šli odtiaľ čo najďalej. Ešte sme počuli, ako hovorí barmanovi dosť nevyberaným slovníkom, že se jej nedali díško. To ma tak napálilo, že som sa vrátila a spýtala sa jej, za čo by ho chcela dostať, keď bola nepríjemná, neochotná a dokonca nepodala ani objednávku na jedlo. Chalani vedeli, že sa nemajú do mojich sporov starať a vedeli, že keby jej oni povedali čokoľvek, nikdy to nebude natoľko zlé, ako keď si ju slušne podám ja. Len sa usmievali od dverí a čakali na jej reakciu. Ostala stáť s otvorenými ústami, akoby som jej zobrala lízatko. Nič nehovorila a tak som odišla smerom k dverám. Vyšli sme na ulicu zhnusení a premýšľali, kam sa pôjdeme najesť. Poznali sme jednu malú krčmičku, kam sme chodili predtým, len s malou vadou – nevarili tam. Ale vždy sme si tam príjemne posedeli.

Ako sme tam vkročili, bolo skoro plné. Našťastie sa nám podarilo chytiť jeden stôl, tak sme si sadli a hneď pri nás bola čašníčka. Začali sme riešiť predošlý podnik a asi dosť nahlas, pretože po objednávke, ktorú sme dostali asi po dvoch minútach a bez problémov, po ďalších piatich prišla čašníčka s tanierom plným klobásy, syrov a opečeného chleba. Vraj začula našu sťažnosť a je to na účet podniku. Spadla nám sánka, prekvapilo nás to ako ďas.
Odišli sme síce po hodinke do ďalšieho podniku, ale v tomto sme boli naozaj spokojní, nechali sme tam aj poriadne díško, na čo baba ostala milo prekvapená.

O treťom vám napíšem nabudúce, lebo to je kapitola sama o sebe – naozaj! Verte mi!

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...