S ARCHITEKTOM NA BICYKLI SPOZNÁVAJTE RETRO TVARY TRNAVY

 
Spestrením tejto jesene budú cykloprehliadky, ktoré poskytnú možnosť pozrieť si Trnavu z iného pohľadu a zájsť aj na miesta, ktoré oko bežného návštevníka nevidí. To všetko s pomocou odborného výkladu architekta a na bicykloch!
Najzaujímavejšie industriálne objekty a pamiatky moderny mesta cyklistom predstaví architekt Miroslav Beňák. Počas prehliadky na bicykloch sa im naskytne úplne iný pohľad na mesto v kontraste so sakrálnymi pamiatkami v historickom centre.
V rámci dvojhodinových komentovaných cykloprehliadok architekt priblíži významné a mnohokrát nepovšimnuté objekty a miesta, ktoré formovali rozvoj a vzhľad Trnavy od polovice 19. storočia až po súčasnosť. „Plánovaná trasa začína na Hospodárskej ulici a nadšencov zavedie aj mimo historického centra chráneného hradbami. Počas prehliadky získajú nový pohľad na mnohé stavby ako napríklad Bellušov vodojem, trnavský cukrovar, ale aj kontroverzné objekty a sídliská z obdobia socializmu,“ hovorí Alexander Prostinák, manažér Turistického informačného centra - Región TIRNAVIA a dodáva, že „prehliadka sa dá absolvovať na vlastnom bicykli alebo je možné si ho zapožičať od Kolokolo.“
Prvá cykloprehliadka, 17. septembra, bude bezplatná v rámci Európskeho týždňa mobility. Cena ďalších prehliadok pre účastníkov na vlastnom bicykli je 3 €. Pre tých, ktorí si bicykel požičajú, je cena 5 €.
Vstupenky je možné si rezervovať telefonicky na tel. č. +421/33 32 36 440, e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., osobne v Turistickom informačnom centre – Región TIRNAVIA alebo na stránke http://bit.ly/RezervaciaCykloprehliadok.
Termíny cykloprehliadok: 17. 9. (bezplatná prehliadka), 24. 9., 25. 9., 1. 10.

Trnava má čo ponúknuť

 
Prvé slobodné kráľovské mesto navštevuje čoraz viac turistov, lebo Trnava je z roka na rok stále atraktívnejšia. Potvrdzujú to aj údaje poskytnuté Štatistickým úradom SR, v ktorých sa uvádza, že v Regióne Tirnavia medziročne rekordne vzrástol počet ubytovaných návštevníkov až o 24,7 %. Tí mali možnosť objavovať krásu a historické poklady mesta, do dnes zachovalý genius loci stredoveku a zažiť nevšedné zážitky počas atraktívnych podujatí.
Podľa štatistických údajov bol v meste Trnava nárast prenocovaní o 13% a celkovo sa v Regióne Tirnavia (v Trnave a v okolitých obciach Ružindol, Jaslovské Bohunice, Špačince, Suchá nad Parnou, Smolenice) ubytovalo až o 24,7 % viac návštevníkov, oproti rovnakému sledovanému obdobiu v roku 2014, ktorí tu v danom období strávili o 18 % viac prenocovaní. Priemerne tu v roku 2015 strávili 2,86 dňa. Spomedzi všetkých návštevníkov pochádzalo 66 % zo Slovenska a 34 % zo zahraničia, pričom najviac zahraničných turistov prišlo z Českej republiky, Nemecka, Poľska, Francúzska a z Maďarska. Ak sa pozrieme do minulosti, tak sa v regióne v období 4 rokov (2011 - 2015) takmer zdvojnásobil počet návštevníkov, z 35 978 na 60 194 a počet prenocovaní turistov vzrástol zo 75 376 na 172 015.
Zo štatistických údajov ďalej vyplýva, že v roku 2015 strávili Slováci v Regióne Tirnavia priemerne 2,72 nocí a zahraniční návštevníci 3,1 nocí. V ubytovacích zariadeniach cestovného ruchu v Regióne Tirnavia strávili Slováci v roku 2015 o 8,8 % prenocovaní viac oproti rovnakému sledovanému obdobiu roka 2014, pričom sa tu ubytovalo o 34,3 % viac domácich turistov než v roku 2014.
Mestu Trnava priniesli prenocovania turistov prostredníctvom vybranej dane za ubytovanie príjem vo výške 77 208,54 Eur. Najnavštevovanejšími sakrálnymi pamiatkami boli Bazilika sv. Mikuláša a Katedrála sv. Jána Krstiteľa. Dominantu a strážkyňu Trnavy – Mestskú vežu navštívilo v roku 2015 až 12 179 turistov.
Trnava alebo „Malý Rím“, ako sa aj nazýva, má mnoho lákadiel. Medzi ne určite patrí strategická poloha blízko Bratislavy, bezproblémová dostupnosť vlakom, autobusom či autom, ale aj množstvo sakrálnych a kultúrno-historických pamiatok, podujatí a výletov. Oblastná organizácia cestovného ruchu (ďalej ako „OOCR“) Trnava Tourism ponúka naozaj rozmanité zážitkové výlety a návštevníci majú možnosť spoznať mesto prostredníctvom prehliadok so sprievodcami CR alebo výstupom na ochodzu Mestskej veže s panoramatickým výhľadom na celú Trnavu a jej okolie.
V rámci ponuky výletov môžu navštíviť zámok v Smoleniciach, prejsť „Po stopách medoviny“ do renomovaného medovinárstva v Dolnej Krupej alebo sa môžu vydať počas organizovaných sobotných vínnych tour za poznaním tajov výroby vína z Regiónu Tirnavia vždy na jar alebo na jeseň. OOCR Trnava Tourism návštevníkom poskytuje aj možnosť priamej rezervácie výletov a ubytovacích balíčkov. Nájdu ich na destinačnom portáli, kde sa dočítajú okrem iného aj o turisticky významných podujatiach konajúcich sa v regióne TIRNAVIA. Ďalej sa tento portál sústreďuje na ponuku konferenčného a incentívneho turizmu mesta Trnava.
Na rozvoj cestovného ruchu v regióne využíva OOCR Trnava Tourism v rámci svojej činnosti všetky nástroje destinačného marketingu. Od poskytovania turistických informačných služieb prostredníctvom Turistického informačného centra Regiónu TIRNAVIA, účasti na významných slovenských a zahraničných veľtrhoch cestovného ruchu až po prezentácie a podujatia nadregionálneho významu. Propaguje ponuku pre návštevníkov cez online marketing, marketingové kampane, PR aktivity nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí a spolupracuje s odbornou verejnosťou (novinármi, tour operátormi). Organizuje taktiež podujatia ako Stredoveká prešovačka, Ružindolská bosorka, spracováva komplexnú ponuku CR pre návštevníkov a vytvára propagačné materiály. Z roka na rok je činnosť OOCR Trnava Tourism rozsiahlejšia a efektivita merateľnejšia, o čom svedčia aj pozitívne výsledky.
Atraktivitu Trnavy potvrdzujú aj slovenskí sprievodcovia cestovného ruchu, ktorí začiatkom roka 2016 absolvovali doškoľovaciu prehliadku mesta organizovanú OOCR Trnava Tourism. Jej cieľom bolo bližšie sa oboznámiť nielen s históriou, ale aj s aktuálnym dianím v Trnave, rozšíriť povedomie o meste a prispieť k zvýšeniu kvality poskytovaných služieb potenciálnym návštevníkom. Pozrieť si môžete aj video, kde vám sami sprievodcovia povedia, čo sa im na Trnave najviac páči: https://www.youtube.com/watch?v=bFtblHfhe8Q.
Viac informácií o regióne a podujatiach nájdete na www.regiontirnavia.sk alebo sa na nás obráťte emailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo priamo v Turistickom informačnom centre - Región Tirnavia so sídlom v Mestskej veži v Trnave.
Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTirnavia a na Instagrame www.instagram.com/regiontirnavia.
PR servis destinácie TIRNAVIA
Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Súd rozhodol: moravské vína boli s cudziny

Precedenčný verdikt vyniesol súd v prípade moravského Vinařství u Kapličky z obce Zaječí. Ponúkalo takmer 200 tisíc litrov vína z trinástich odrôd, kde na etiketách dominoval nápis Zaječí. Podstatne menším písmom a pri niektorých vínach na zadnej etikete informovali zákazníka, že ide o vína pôvodom z Maďarska, Slovenska a Makedónie.

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...