Tatry z perspektívy (vykukujúceho) krtka IV.

Inokedy som býval na Peknej vyhliadke. Je to časť Smokovcov medzi Starým a Horným. Biely domček 25 vidíte aj z trate električky. Stojí po ľavej strane smerom na Lomnicu. Bol som v Tatrách prvý deň a noc. Keď zmením prostredie, nemôžem poriadne spať. Okrem toho mám vraj papierové uši a viac počujem ako vidím. Nečudo, že som vyletel z postele, keď niečo vonku buchlo. 
 
Pribehnem k oknu a vari 50 metrov vzdušnou čiarou pod svetlom je vyvalený modrý kontajner na smeti. Niečo sa v ňom hrabe, počul som to až k otvorenému oknu. Dokonca som vy tichej noci začul mľaskanie. Medveď, určite medveď. Nemýlil som sa. Medvedica s tromi mladými, poobchádzala dookola, pobručala a odišla. Po dlhšej chvíli odkráčala smerom na Dom spisovateľov Timrava. Vybehol som potichu von, v zuboch nôž a v ruke rapkáč, čo vysel nad zrkadlom v penzióne a slúžil ako zbraň proti medveďom. Spoza rohu Obchodnej akadémie som  pozeral, čo bude ďalej. Bol som odvážny, lebo  aj pri akadémii boli vysypané odpadky. Sem sa medvedica nevráti. Skutočne, vysypala smeti pri Timrave a s mladými sa presunula do Dolného Smokovca a na sídlisko Pod lesom. 
        
Na druhý deň v stredu som všetko predostrel pánom akademikom v Tatranskej akadémii vied. Sídlia v bufete na stanici v Starom Smokovci, kde každodenne zasadajú od 7.45 hod., kedy sa brány akadémie otvoria.  Tamojšia zaslúžilá členka korešpondentka, lebo som ju v akadémii videl každý druhý deň, čiže nebola riadnou členkou, vyslovila pamätnú vetu: „Medvede vedia, že smetiari chodia v stredu.“  Opýtal som sa ako to s tým súvisí. „Chlapče,“ povedala moja päťdesiatpäť ročná rovesníčka. „ľuďom sa nechce v stredu skoro stávať a odomykať reťaze na smetiakoch. Dajú ich dole už utorok večer a medvede to dobre vedia.“ Sibírski lovci tiež hovoria, že je sto spôsobov ako dostať medveďa von z brlohu, ale ani jeden, ako ho dostať späť.

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...