Konečne mám 12 prikázaní slovenského komorníka!

Chcem byť prvým slovenským komorníkom. Čo ma k tomu dokopalo? Úbohosť sveta. Teda hlavne v mojej peňaženke. Pohľad do nej je čoraz hrozivejší. Nie som ochotný ale zapredať sa zásadám vzdelaného, slušného, skúseného, etiketu ovládajúceho a pri sporáku zvŕtajúceho sa človeka. Teda nechcem byť úbohým hovorcom!

Chcem byť prvým slovenským komorníkom. Čo ma k tomu dokopalo? Úbohosť sveta. Teda hlavne v mojej peňaženke. Pohľad do nej je čoraz hrozivejší. Nie som ochotný ale zapredať sa zásadám vzdelaného, slušného, skúseného, etiketu ovládajúceho a pri sporáku zvŕtajúceho sa človeka. Teda nechcem byť úbohým hovorcom!

Keby ste, bratia a a sestry, vedeli o vzdelanej a slušnej rodine, ktorá sa chce presláviť tým, že bude mať prvého komorníka na Slovensku (ale bez toho, aby ho ukazovala ako opicu hosťom !), nech sa mi ozve a ASAP! Čiže, bez poníženia urodzenosti, prosím hneď. Na kričiace deti sa teším. Skrotil som úsmevom hada.

Keďže je na Slovensku komorník rarita podobne ako ufónia stará mať, ktorá si adoptovala pterodaktyla, veľmi ťažko som uvažoval, ako by sa vlastne mal správať. Tak som si zadal dvanásť prikázaní skutočného prvého slovenského komorníka. Tu sú:

1. Vzácny slovenský komorník sa nestará o pána stále. Je na parádu. Ako všetky informácie o celebritách v médiách. Slúži iba na závisť.

2. Je pripravený vzbudiť vášne u manželiek, ktoré odchádzajú z akcie objednávateľa závideniahodného prvého slovenského komorníka. Každá žena, ktorá sa bude vracať zo slávnostnej večere hneď po zabuchnutí dvier auta spustí krik na manžela a začne ho kropiť slzami. Dôvod je normálny: Ako ona k tomu príde, že ten jeden Osvietenosť a jeho manželka, u ktorého práve boli, už kúpil tej jeho škrate komorníka, a on jej ešte nie!. Vie prečo, lebo „Ty ma už nemiluješ!“ Múdry muž v kričiacom aute okamžite siahne po službách záchrancu – volá, mailuje i objednáva si čo najskôr služby prvého unikátneho slovenského komorníka záchrancu bohatých manželiek.

3. Prvý vzácny slovenský komorník odmieta vystupovať v kroji Jánošíka, aj keď meria o pár centimetrov viac ako skutočný Juro. Je pacifista a má hudobný hluch. Nebude teda nosiť valašku a fujaru.

4. Práca prvého slovenského komorníka sa začína príchodom do domu objednávateľa. Je to minimálne tri dni pred akciou. Objednávateľ mu okamžite zaplatí. Múdry prvý slovenský komorník čaká za chrbtom objednávateľa, ktorý sediac za počítačom odošle požadovanú sumu cez intebanking na účet vzácneho prvého slovenského komorníka. Cash komorník odmieta pre vznešenosť jeho povolania.

5. Hneď ako hlavná komorníčka prvého slovenského komorníka doma na počítači zistí správnosť prevodu, zmluva je uzatvorená a môžu ju Oni Osvietenosť a jediný komorník na Slovensku podpísať.

6. Pred príchodom hostí komorník nielen sleduje, či nemá služobníctvo chybné maniere, ktoré sa do vznešenej spoločnosti nehodia, ale hlavne pracuje ako dôrazný organizátor celej akcie.

7. Počas domáceho styku ešte pred príchodom hostí prvý nadmieru nevšedný slovenský komorník tituluje objednávateľa Vaša Urodzenosť. Počas akcie používa osvedčený titul s onikaním: Oni Osvietenosť, blaho slovenských duší.

8. Súčasťou kvalitnej rešerže musí byť presný zoznam hostí. Iba tak závideniahodný prvý pravý slovenský komorník vie Vašej Urodzenosti pred nástupom do pozície Onej Osvietenosti, blaha slovenských duší presne predostrieť, koho a pred kým nemá ohovárať a koho, aj keď mu je z človeka na vracanie, chváliť.

9. Rešerže slúžia aj k vytvoreniu adekvátneho zasadacieho poriadku pri stole. Iba tak vie neopakovateľný prvý slovenský komorník psychologickým usadením rozhádať obchodných partnerov a firemných spoločníkov, ktorých Oni Osvietenosť, blaho slovenských duší presne v tomto potrebujú. Skromnosť komorníka bráni priznať sa, že sa tak už stane počas predjedla.

10.Situáciu v pravom okamžiku zachráni komorník počas slávnostnej tabule. Zjaví sa ako pravý a zároveň a na chvíľku aj prvý slovenský majordómus. S kráľovsky vznešeným hlasom preruší hurhaj pri stole a dnu pozve média, ktoré objednal, lebo by chceli vidieť pri akcii prvého mimoriadne neskutočného slovenského komorníka.

11. Po odchode médií a im ponúknutých rozhovorov usmiatych a vytešených hostí, sa situácia upokojí a všetko smeruje k bodu číslo 2, čo je vlastne podnikateľský zámer prvého komorníka na Slovensku.

12. Všetky služby komorníka sa týkajú nielen slávnostných posedení. Zmysel mať vlastného komorníka pochopia všetci podnikatelia na úrovni, ak počas dôvernej porady v ich kancelárii zaklope a vode s pokorným pozdravom v hlbokom predklone namiesto fešnej asistentky muž s naliehavým výrazom tváre a odovzdá Onej Osvietenosti, blahu slovenských duší list. Na vyjavené tváre Osvietenosť iba odvrkne, aby sa nenechali vyrušovať, že mu iba jeho komorník priniesol osobný odkaz buď od Benedikta 16., Obamu alebo Putina. Všetko záleží od zloženia hostí, ktoré si vzácny komorník včas rešeržuje. Bod 12 sa dotýka aj prísne utajovaných stretnutí. Vtedy príchod komorníka zaváži ešte viac. Hlavne keď Oni Osvietenosť, blaho slovenských duší ospravedlňujúco povie: „Prepáčte páni, ale môj komorník ma nájde všade! Žiadny strach, lebo to je stelesnená vernosť, dal by za mňa aj život!“

P.S. Tak mi všetci strážni čertíci a anjeličkovia držte palce. Začínam novú kariéru. Nebojte sa, dostanem sa aj do kuchyne. Tam všetko skontrolujem najdôkladnejšie.

autor: Milan Nemec

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...