Ako začať s chudnutím a byť úspešní

Téma chudnutie je samozrejme jedna z najčastejších preberaných nielen medzi ženami, ale čím ďalej, tým mladšími dievčatami. Tu vám ponúkam niekoľko krátkych rád, ktoré môžu pomôcť k jednoduchšiemu chudnutiu, ktoré som si toto leto vyskúšala a naozaj mi pomohli stratiť nejaké tie kilá a najmä centimetre.

Téma chudnutie je samozrejme jedna z najčastejších preberaných nielen medzi ženami, ale čím ďalej, tým mladšími dievčatami. Tu vám ponúkam niekoľko krátkych rád, ktoré môžu pomôcť k jednoduchšiemu chudnutiu, ktoré som si toto leto vyskúšala a naozaj mi pomohli stratiť nejaké tie kilá a najmä centimetre.

Prvé rozhodnutie
Celý tento proces je najmä o psychike. Psychika nám pomôže zvládnuť tie najťažšie chvíle a podrží nás aj v situáciách, ktoré by sme za normálnych okolností nezvládli. Je naozaj také ťažké nekúpiť si čokoládu, ale namiesto toho si kúpiť kilo sladkých zrelých broskýň? Nie je, je to o tom, či mám pred očami predstavu, ako chcem vyzerať – či si viem vizualizovať samú seba úspešne schudnutú.
Ja osobne mám pri sebe obrázok pre mňa ideálnej postavy a odvtedy nemám chuť prežrať sa čokoládou, odvtedy mám chuť objesť sa ovocím a zeleninou. A na to mi stačilo mať pred očami svoj cieľ. Pomáha mi to uvedomiť si, že radšej zjem vitamíny a minerály, ako kaloricky bohaté sacharidy a tuky.
A verte mi, ten pocit, čo mám potom, keď odolám, je naozaj na nezaplatenie :)

Nikdy o hlade!
Ďalší krok je rozvrh jedla. Zvyknúť si jesť častejšie a menej. Na začiatku sa to môže zdať náročné, ale telo si na to rýchlo zvykne a časom si samo nastaví hodiny, kedy sa to pre vás stane automatickou vecou, dať si pár kúskov jablka medzi raňajkami a obedom alebo schrúmať mrkvu na olovrant. Telu tým dáme informáciu, že vždy keď si vypýta, dostane najesť a prestane si ukladať tukové zásoby. Dokonca po určitom období ho začne spaľovať, pretože sa zvýši metabolická spotreba.
Zdá sa vám to ťažké? Ja som si zvykla po dvoch týždňoch a vyplatilo sa – po obede nepotrebujem spať, nie som hladná a vidím výsledky.

Raňajkuj ako kráľ, obeduj ako princ, večeraj ako žobrák
Základné pravidlo, ktorým je nutné sa riadiť. Ráno je telo pripravené dobiť si energiu po niekoľkohodinovom hlade, netreba sa báť poriadne sa najesť. Zas je to vec zvyku. Či už celozrnný chlieb s kvalitnou šunkou alebo syrom alebo misku cereálií, je potrebné telu dodať energiu na to, aby sa naštartovalo a vedelo celý deň fungovať ako sa má. Na raňajky je najvhodnejšie zjesť prevažne sacharidy, viac ako bielkoviny.
Na obed je vhodné si dať ľahší obed, aby sa telo nedostalo do tzv. spánkového režimu. Ten stav isto všetci poznáme, pocit, že by ste si zdriemli a chceme to dohnať kávou alebo kofeínovými nápojmi. Alebo dať si kus čokolády, aby sme dobili energiu. O čo ľahší obed si dáme, o to jednoduchšie ho žalúdok spracuje. Treba si ale odpustiť rôzne sladené nápoje, tie nariedia tráviace tekutiny a to spomaľuje proces trávenia a spôsobuje ospalosť.
Večera má byť malá, najlepšie, ak sa skladá prevažne z bielkovín, tie podporujú chudnutie aj počas noci. Namiesto chipsov alebo orieškov pri sledovaní televízie si spravte tanier plný zeleniny s jogurtovým dipom, je to zdravá náhrada a môže sa považovať za druhú večeru.

Pitný režim
Nedostatok tekutín spôsobuje únavu a bolesti hlavy, závrate a pomalšiu cirkuláciu krvi v tele. Ako najvhodnejší a najzdravší nápoj je oddávna voda. Bez čistej vody by sme prežili asi tri dni. Správny pitný režim je jedna zo základných vecí, ktoré treba dodržiavať, pokiaľ si telo chceme udržať naozaj zdravé.
Voda je nenahraditeľná, takže sa nedá nahradiť kávou, kolou, džúsmi, minerálkami ani ničím iným. Treba si len zvyknúť vypiť jej doobeda čo najviac a potom to bude super pre vaše telo.

Sú to jednoduché rady, ktoré keď sa naučíte jednoducho dodržiavať, bude sa vám aj ľahšie zhadzovať každé to kilo, ktoré sa vám nepáči. V ďalšej časti prinesiem niekoľko užitočných informácii, ako si dodať do tela pohyb, ktorý nejednému človeku tak často chýba a zároveň ako sa naštartovať, aby sa už od rána telo prebralo a začalo spaľovať nežiadúce tukové vankúšiky.
Tak veľa šťastia! :)

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...