Bafana kerkus

Veríme chlapcom, ale
Bafana kerkus si zaslúži nový národný tetovací stánok. Nie futbalový trnavský. Patrím medzi ľudí, čo vždy do stredu dajú nejakú vec, ako napríklad ženu a okolo nej hľadajú pre a proti. V strede slnko nášho života a okol nej planéty. Jedna negatívna ako Mars, druhá pozitívna ako Venuša a ďalšia neznáma Niiburo, či Nobiru, či ako sa tens trašiak skazy volá. A teraz na euro a futbal.
Každá reprezentácia vo futbale má svoje meno. Sovietska, a teraz aj ruská, je stále Zborná. Taliani svojich miláčikov inak nenazvú ako Squadra azzurra. Holandaňia majú svojich hrdých Oranjes. Z iných kontinentov môžeme spomenúť najznámejšiu prezývku juhoafrického mužstva
Bafana, Bafana (Chlapci, chlapci) alebo kamerúnskeho Indomitable Lions (Neskrotné levy). Iba Slovinsko a Slovensko nemá pre svoje národné mužstvo žiadnu prezývku. Keďže sa nechcem miešať do vnútorných vecí krajiny, s ktorou si nás stále mýlia, tak idem riešiť iba našich junákov.
Navrhujem podľa odkazu Jána Amosa Komenského a jeho najznámejšieho diela Orbis pictus (Svet v obrazoch) pre našu roduvernú reprezentačnú futbalovú junač prezývku Bafana kerkus. (Kerka je nový názov na tetovanie, ktorou sprznenie tela láskyplne označuje mládež.) Pôvoden som im po šťastí, ktoré si dávno vyčerpali, dať po úvodnom zápase z Walesom, meno Orbis rectus (Svet je zadku).
Dostal som však impulz. Mladíci i staríci nášho mančaftu sa pri našej národnej hymne pokerkovaní (potetovaní) držia okolo pliec a polovica z nich nevie slová našej hymny. Hrdo. Len potom som si spomenul, ako otvárali pred rokmi pri hymne pusinky ako kapre pre Vianocami. A k tomu spomienku, ako jeden z nich, pokerkovaný kade tade, dal najkrajší gól roka, ale iba za svoj klub.
Vozil sa v drahom Bentley, na ktorý si zarobil a ja mu ho nezávidím. Hovorí sa, že podľa knihy, čo číta, spoznáš človeka. V jeho prípade by som najskôr na knihy nevsádzal. Radšej na priateľov, ktorými sa obklopuje. Vtedy mladíček sa vybral do Istanbulu lietadlom nízko rozpočtovej spoločnosti na žúrku, na ktorú pozval podobne pokerkovaných priateľov.
Počas letu, kde niet kam z lietadla ujsť, podľa týždenníka Plus 7 dní urážali všetkých v lietadle. Naši cestujúci sa za nich bezmocne hanbili. Časopis Plus 7 dní citujúc výpoveď jednej z pasažierok letu ich vyčíňanie nazval oslavou hulvátstva a trápnosti.
Píše: „Pískali, spievali - ,Já ti ho tam našroubuju, já ti ho tam dám‘. Jeden z nich sa otočil pasažierom chrbtom, prdol im do tváre a ešte sa rehotal, ako im to smrdí. Nehovoriac o tom, že k..ot, p..a, k..va nasledovalo za každým slovom. Jeden z nich zrazu druhému hovorí - ‚Ty k..ot, ja tu nemám žiadny sáčok na grcanie, ja to pustím na zem‘.“ A tak sa vraj aj stalo.“
Žiadam za všetkých Slovákov, ktorí ešte ako tak veria v čaro futbalu, aby tréner Kozák pred dvomi dôležitými zápasmi zvolil len jednu z dvoch možnosti pre záchranu slovenskej futbalovej reprezentácie. Teda aby postúpili.
Aby radšej, keď sa vrátia, dal im namiesto siene slávy, postaviť všetko zostane po starom, nech v bratislavskom Kmotríkovom Národnom futbalovom centre radšej presadil stavbu Národného tetovacieho centra. Tam bude komplexný dohľad nad novou nádejnou futbalovou mládežou.
Druhý variant je lacnejší. Kerkovacie národné centrum nebude, len každému z fanúšikov bezplatne dáte do nosa pírsingový krúžok. Inak ich už na futbal nepritiahnete len ako volov na reťazi. A okrem iného ich podľa krúžku v nozdrách ľahšie spoznáte a potetovať tiež.
Z hlbokosti duše verný a poctivý fanúšik našej furbalovej reprezentácie
P.S. A mali by sme potetovať všetkých kňazov, lebo sme katolícka krajina a politikov, lebo im veríte že su poctiví, ako pravá májova bryndza :o(

Na poslednú chvíľu sa zmenil tvar pohára pre víťaza nadchádzajúcich majstrovstiev Európy vo futbale.

 Organizátori vychádzali z toho, že tento šport síce láka aj ženy, ale je najmä mužskou doménou. Spomínaná pohárová novinka je v tvare ľavého prsníka celebritnej modelky Kate Moss (prvý obrázok sprava). Odliatok zhotovili vo výhlásenej kováčskej dielni v Remeši.
Najprv z neho na sjúšku vyrobili pohár na šampanské. Do skleného prsníka Mossovej už nalievajú vo vybraných reštauráciách v Londýne a vraj perlivé výrazne lepšie chutí. Skoro ako materské... (druhý obrázok zľava )
Škoda ale, že sa nezachoval odtlačok prsníka cisárovnej Márie Terézie. To by bol víťazný pohár! Mala sedemnásť detí, nekojila a prsia jej bujneli do úžasných rozmerov. Odliatok jej prsníka ako kovový pohrát pre víťazov by muselo zdvíhať nad hlavu celé mužstvo a realizačný tím. (tretí obrázok zľava)
Tiež sa budú udelovať po prvý raz poháre za štvrté, teda nie medailové, miesto. Bude mať tvar prsníka modelky Twiggy, ktorá bola idolom krásy v období, keď nebezpečné bolo nielen dotýkať sa žien, ale čo i len o ne zavadiť, aby muži nemali po celom tele modriny.
V šesťdesiatich rokoch minulého storočia boli totiž v móde ploché modelky. Taká Twiggy, ktorú si môžete predstaviť ako tenkú fošňu s ostrými hranami zabalenú v látke, mala priemer hrude mínus dvadsať centimetrov. Miery Twiggy sa zachovali a tak nič nebránilo vytvoriť pohár pre nešťastníkov, ktorí skončia tesne pred medailami.
 
Autor: Milan Nemec

Rómovia počas tréningu brutálne napadli prešovských cyklistov, bitke sa nevyhli ani reprezentantky Ilavská s Barillovou!

Neskutočnú udalosť prežili prešovskí cestní cyklisti Lokomotívy Prešov pri bežnom tréningu vo štvrtok minulého týždňa. Pri časovke totiž skupina opitých Rómov brutálne napadla zverencov trénera Ľudovíta Pavelu, medzi ktorými nechýbali ani slovenské reprezen-tantky Lenka Ilavská a Alena Barillová! Najhoršie však obstál nádejný slovenský repre-zentant, viacnásobný šampión Stanislav Křemen, ktorému šialenci kopancami do hlavy zlomili sánku. Minimálne šesť týždňov tak na bicykel nevysadne.

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...