Stará mama Katarína

Je 25. november, som na návšteve u svojej starej mamy, prišla som jej zablahoželať k meninám, volá sa Katarína.

Je 25. november, som na návšteve u svojej starej mamy, prišla som jej zablahoželať k meninám, volá sa Katarína.

Prišla som jej zablahoželať osobne, nemá totiž Facebook a dokonca ani internet. Má mobil, mohla som jej napísať originálne: ,,Všetko najlepšie.” do sms-ky, ale chcela som jej potriasť rukou a dať pusu na líčka. No to sa dá len osobne.

Strávila som tam asi dve hodiny a ak počas nich nezazvonil telefón pätnásťkrát, tak ani raz. Boli to telefonáty od jej kolegýň spred tridsiatich rokov, od priateľov zo strednej školy alebo z baráku, kde bývali pred Nežnou ... Všetci jej gratulovali k meninám ! Nemala okrúhlu sedemdesiatku, mala len meniny. Našla som u nej aj pár pohľadníc. Páčilo sa mi to.

Prečo ty píšeš svojim priateľom na nástenku na Facebooku ?! Nech môžu všetci ,,lajknúť” tvoj vtipný výrok, ktorý si naformuloval … Nech ušetríš deväť centov za sms-ku alebo náhodou štyridsať za poslanie pohľadnice … Mohol by si ísť osobne, ale nechce sa ti zase čakať na spoj a keď si uvedomíš, že vlastne aj ten niečo stojí, tak predsa radšej zostaneš doma s notebookom na kolenách … Všetko, čo sa dá, si pozrieš online. Popíjajúc Coca-colu si sem-tam niečo hodíš do bruška, okolo siedmej sa začneš dávať dokopy a možno si nagéluješ hrivu, tvoje oči sledujú top novinky na ,,Fejse” a ak už skutočne nemáš čím prispieť, tvoj status sa zmení na offline a počítač dáš do režimu spánku. Toto je znamenie, že môžeš odísť na párty, len si nezabudni mobil, lebo na wifi sa dá pripojiť skoro všade ! Pravdepodobne pôjdeš spojom, ktorý vlastne niečo stojí, zaplatíš vstupné akéhokoľvek rozmeru, hlavne, že bude tuc-tuc. V klube sa o dvere opiera týpek a čaká, kúpiš od neho trochu bieleho, lebo zelené si pestuješ sám, a zapiješ to kvalitným šmakom pri bare. Na druhý deň sa nájdeš v posteli s notebookom na kolenách a tvoje oči zaregistrujú milión príspevkov na tvojej nástenke k tvojím narodeninám. V tento deň pred dvanástimi, pätnástimi alebo dvadsiatimi rokmi si sa narodil … Zopár blahoželaní tam ale chýba, lebo ešte si nestihol potvrdiť žiadosti o priateľstvo od slečien, s ktorými si si včera nielen podal ruku. V schránke ťa čaká faktúra za net a leták z Lidla.

P.S.: Česť výnimkám !

autor: Sarah Žiaková

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...