Ruský minister Sergej Lavrov varoval Ameriku

 
 
Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov vyzval Spojené štáty prejsť od "reštartu" vzťahov s Moskvou k ich ďalšiemu rozvoju, varoval však pred dopady prípadných protiruských sankcií zo strany Washingtonu. V rozhovore pre denník Kommersant kritizoval aj západnú politiku voči revolúciám v arabskom svete.
 
"Ak hovoríme o reštarte, tak s ohľadom na počítačovú terminológiu je hneď jasné, že nemôže trvať večne. Inak by to nebol reštart, ale skrat v programe. Nemali by sme sa však sústreďovať na pomenovanie etáp. Lepšie je premýšľať o tom, ako vzťahy rozvíjať, "povedal Lavrov.
 
Na programe dňa je podľa ministra hlavne posilnenie obchodných a hospodárskych vzťahov, ktoré by mali slúžiť aj ako "poistka" pred politickými výkyvmi. K "vážnym veciam" vraj však bude možné prejsť až po novembrových amerických prezidentských voľbách.
 
O "reštarte" rusko-amerických vzťahov sa začalo hovoriť na začiatku éry terajšieho amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho vtedajšieho náprotivku v Kremli Dmitrija Medvedeva. "Reštart" podľa ministra umožnil uzavrieť novú odzbrojovaciu zmluvu medzi oboma veľmocami, pripojiť Rusko k Svetovej obchodnej organizácii či uľahčiť vydávanie víz, ale nezmenila sa neochota USA prihliadať pri budovaní protiraketovej obrany k ruským záujmom.
 

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...