Slováci si pripíjali borovičkou na Jána, ustanovili rekord

 
Takmer 7 000 štrngnutí za jeden deň. Takýto rekord sa podaril v rámci hromadného prípitku borovičkou na Jána v piatok 24. júna, čomu sa už naozaj povie mega gratulácia k sviatku všetkých Jánov. Počas akcie, zorganizovanej pri príležitosti Medzinárodného dňa borovičky, sa uskutočnilo celkovo 6 998 prípitkov, a to ako virtuálnou formou na sociálnej sieti Facebook, tak aj priamo na NEON festivale na bratislavských Zlatých pieskoch.
Hromadný prípitok na jednom z najobľúbenejších festivalov elektronickej hudby prebehol pod taktovkou Andreja Bičana v spolupráci s maskotom – svišťom Jankom. Pre neho bola táto udalosť zavŕšením dobrodružnej jazdy z Tatier, na ktorej sa mu podarilo spoznať množstvo borovičkových nadšencov. V pozadí zaznel originálny song spojený s touto akciou: Cítim vôňu lesa od Emily & Justice.
Priebeh rekordu pozorne sledoval a oficiálne overil zástupca Slovenských rekordov Igor Svítok. „Išlo o ustanovujúci rekord, nakoľko sa tento typický slovenský nápoj v databáze slovenských rekordov zatiaľ neviedol,“ povedal. Organizátorom akcie odovzdal príslušný certifikát potvrdzujúci vytvorenie historicky prvého rekordu.
Výzvu na hromadný prípitok a vznik Medzinárodného dňa borovičky / International Borovička Day podporuje päť veľkých výrobcov borovičky, čím sa snažia pozdvihnúť tento unikátny a jedinečný nápoj typický pre Slovensko. Ide o spoločnosti FRUCONA TRADE KOŠICE, s.r.o., GAS Familia, s.r.o., Stará Ľubovňa, trenčiansky OLD HEROLD, s.r.o., PRELIKA, a.s. z Prešova a ST. NICOLAUS, a.s., Liptovský Mikuláš. Akciu podporil veľkoobchod METRO.

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...