Nový rok - nové predsavzatia

Každoročne sa mnoho z nás zaviaže tesne po polnoci k niekoľkým veciam – schudnem, začnem cvičiť, prestanem fajčiť, naučím sa hrať na gitaru, budem tráviť viac času s rodinou,...

Každoročne sa mnoho z nás zaviaže tesne po polnoci k niekoľkým veciam – schudnem, začnem cvičiť, prestanem fajčiť, naučím sa hrať na gitaru, budem tráviť viac času s rodinou,...
Ale buďme úprimní – koľkí z nás to naozaj zvládnu, dodržať svoje predsavzatia alebo aspoň si určiť reálny cieľ, ktorý ich nebude psychicky deprimovať?

Ako na to?
Kto vás pozná lepšie ako vy samy? Nikto. Preto si nedávajte nereálne ciele, skôr si dajte tú námahu a sadnite si nad kus papiera s chladnou a triezvou hlavou, chyťte pero a napíšte si čiastkové ciele. Nech ide o čokoľvek, nesnažte sa svoj cieľ dosiahnuť za týždeň, treba si vytvoriť časovú os, kde si svoje čiastkové ciele zapíšete. Nesmiete na seba byť veľmi tvrdý, pretože zlyhanie alebo nedosiahnutie jedného čiastkového cieľa, ktorý bol prehnaný, môže byť posledným klinčekom do rakvy a zlomí naše sebavedomie a odhodlanie.

Kedy je ten správny čas?
Vždy je správny čas, nezáleží na dátume, ale na vnútornej pohode, ktorú treba získať. Ak aj začnete týždeň po napísaní cieľov, je to jedno, ide o celú cestu a o cieľ, ktorý ste si dali, nie o to, či ste splnili dátum presne na hodinu. Vaše predsavzatie vás nemá ovládať, vy máte ovládať svoje predsavzatie, nemá to byť utrpenie, má to byť radosť z toho, že pre seba alebo svojich blízkych niečo robíte.

Čo ak...?

Tejto otázke sa nevyhnete. Vždy, v každom predsavzatí nastane situácia, kedy ho budete mať šancu porušiť a bude to pekelné pokušenie! Je len na vás či si poviete, že troška neuškodí alebo či sa zapriete a prekonáte toto pokušenie. Niekedy sa viac oplatí odolať na malú chvíľku a potom sa znovu pustiť do plnenia predsavzatia, ale na mnohých to pôsobí ako zlyhanie a ďalej sa už nesnažia. Preto je len na vás, ako sa zachováte, poznáte sa najlepšie a ak vám to má podraziť nohy vo vašej snahe, tak ich vezmite na plecia a utekajte čo najďalej odtiaľ.

Malé radosti
Pri každom splnení malého cieľa by ste si mali dopriať odmenu. Či už niečo nové do šatníka alebo príjemnú večeru s priateľmi, masáž v obľúbenom štúdiu krásy alebo len deň relaxu v obľúbenom prostredí pri srdcumilej činnosti. Takáto odmena má byť ďalšou motiváciou, ďalším povzbudením do dosiahnutia ďalšieho čiastkového cieľa.


Aj takýmito pár radami vás chceme povzbudiť v dosiahnutí toho, čo ste si vytýčili.
Tak len smelo do toho a netreba sa báť malých prekážok, vždy sa dajú prekonať.
Nech sa vám podarí dosiahnuť vaše ciele!

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...