Jeden dlžník si dokáže narobiť dlhy aj viac než pol milióna eur

 
 
508 716,3 eura. Takýto závratný súčet dlhov eviduje inkasná spoločnosť EOS KSI Slovensko, venujúca sa profesionálnej správe a manažmentu pohľadávok od jedného jediného dlžníka. Suma bola zaznamenaná ku dňu 31. 12. 2015. V minulom roku inkasná spoločnosť evidovala priemernú výšku pohľadávky na úrovni 578 €.
Na spresnenie ide o pohľadávky voči konečným spotrebiteľom, t. j. v B2C sektore. Inkasná spoločnosť EOS KSI Slovensko dosiahla pri ich vymáhaní 30 percentnú úspešnosť. Najvyššia pohľadávka, ktorú sa vlani podarilo zinkasovať, znela na sumu 41 053,22 eura.
Trendom dnešnej doby podľa Michala Šoltesa, konateľa EOS KSI Slovensko je, že spoločnosť zaoberajúca sa manažmentom pohľadávok musí byť flexibilná. „Prvoradým cieľom je prispôsobiť sa požiadavkám klienta. Rovnako dôležitú rolu pri návrhu procesu inkasa hrá štruktúra pohľadávok.“ Odborník je presvedčený, že podstatné je hľadať čoraz účinnejšie formy komunikácie.
Na to slúži aj také moderné softvérové riešenie ako napríklad EOS portál pre dlžníkov. Vďaka nemu má množstvo ľudí prístup k svojim záznamom cez web. Trendom doby je, že ho využíva čoraz viac ľudí. Kým v júli 2013 sa na portáli prihlásilo 1 025 ľudí, k decembru 2015 tento počet vzrástol až na 3 234. „Výhodou portálového riešenia pre dlžníkov je nielen ten fakt, že si doma v pokoji môžu prezrieť svoje dlhy, prostredníctvom neho s nami komunikovať, ale takisto je tu priama možnosť úhrady záväzku bezhotovostnou on-line platbou,“ opisuje Michal Šoltes.
 
O spoločnosti EOS Group:
Spoločnosť EOS Group je jedným z popredných medzinárodných poskytovateľov finančných služieb na mieru. Jej hlavnou činnosťou je správa a manažment pohľadávok. S počtom zamestnancov viac ako 8 500 zaisťuje finančnú bezpečnosť pre svojich približne 20 000 zákazníkov v 26 krajinách po celom svete, a to prostredníctvom 50 dcérskych spoločností. V rámci medzinárodnej siete partnerských spoločností EOS Group ponúka svojim zákazníkom služby vo viac než 150 krajinách na všetkých kontinentoch. Jej kľúčovými sektormi sú bankovníctvo, poisťovníctvo, služby, telekomunikácie a IT firmy.
Viac informácií nájdete na: www.eos-solutions.com.
 
Autor: Milan Nemec

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...