Uveríte?

 
Spánok zvyšuje úrodu paprík
Roľník Tibor Gergely zo Szegedu nechcel veriť vlastným očiam, keď v jeho skleníku začali dozrievať tamojšie povestné červené papriky. Mali trojnásobnú veľkosť a štvornásobnú hmotnosť oproti dovtedy najväčším maďarským plodom, ktoré región preslávili na celom svete. Až neskôr sa zistilo, že za všetko môže jeho 14 ročný syn János.
Namiesto do záchoda, kde mal spláchnuť rôzne lieky na spanie, ktoré mali za sebou respiračný čas, ich lenivý pubertiak jednoducho nasypal do veľkej nádoby, z ktorej odležanou vodou polieval záhradník sadenice paprík. Rastliny upadli do stavu podobnému ľudskému spánku a ich fotosyntéza čerpanie živín s pôdy sa zmnohonásobili, lebo neboli v strese, keď niekto stále chodil do skleníka. Je totiž tiež známe, že spánok nielen lieči, ale že všetky organizmy, či zo zoologickej alebo rastlinnej ríše, v spánku rastú.
Mentálna energia zvyšuje úrodu
V nemeckom spolkovom štáte Šlezvicko – Holštajnsko s vo viacerých skleníkoch skončil takmer fiaskom pokus zvyšovať úrodu subtropických plodov prenosom mentálnej energie. Desiatky dobrovoľníkov počas vegetačnej špičky sa láskavo prihovárali citrónovníkom a pomarančovníkom. Plody síce začali mať štvornásobnú hmotnosť a hrozilo že toľká ťažoba poláme všetky konáre.
Jediným riešením, ktoré mohlo zachrániť rastliny pred neodvratným koncom, bolo nasadenie kolektívneho vysmievania sa a nadávania dobrovoľníkov, ktoré smerovali na tropické rastliny. Počas niekoľkých hodín sa plody upravili do normálnej veľkosti.
 
Autor: Milan Nemec

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...