Strelec zabil 7 ľudí v kresťanskej škole v Oaklande

Na súkromnej kresťanskej škole v kalifornskom Oaklande zastrelil muž sedem ľudí, ďalších troch zranil. Polícia ho po čine zadržala. Je to zrejme bývalý študent a konal sám.

Na súkromnej kresťanskej škole v kalifornskom Oaklande zastrelil muž sedem ľudí, ďalších troch zranil. Polícia ho po čine zadržala. Je to zrejme bývalý študent a konal sám.
Podľa denníka Oakland Tribune policajti podozrivého zadržali na parkovisku pri nákupného strediska v Alameda, asi päť kilometrov od miesta činu. Pred tým vošiel
do samoobsluhy a povedal, že práve strelil niekoľko ľudí, uviedla televízia KTVU.

Podozrivým je 43 ročný muž kórejského pôvodu, One Goh, povedala polícia. Muž silnejšej postavy ázijského pôvodu vraj strieľal v khaki oblečení. Polícia sa domnieva, že strelec konal sám. Motív streľby zostáva nejasný.

Zakladateľ školy, pastor Kim Jong uviedol, povedal listu Oakland Tribune, že strelec je bývalý študent a v škole navštevoval kurzy pre ošetrovateľov.
Zábery miestnej televízie ukazovali, ako z Oikos University odvážajú zranených, zatiaľ čo sa policajti pokúšali dostať do budovy. Dlho nebolo jasné, kde sa strelec nachádza a či je vôbec ešte v škole.
Nakoniec polícia oznámila, že ho zadržala a už nepredstavuje žiadne "verejné nebezpečenstvo". Okolnosti jeho zadržania ale policajná hovorkyňa neoznámila.

List San Francisco Chronical citoval 52ročnú Angie Johnsonová, ktorá bola u budovy v okamihu, keď z nej vybehla jedna zo zranených. "Som postrelená, som postrelená," kričala mladá žena, ktorej tiekla krv z ruky. Strelec podľa nej zaútočil v učebni ošetrovateľstva, najskôr strelil jedného človeka do hrude, potom miestnosť zasypal guľkami. "Hovorila, že celý čas vyzeral šialene," sprostredkovala Johnsonová výpoveď postrelenej ženy.

Oakland Tribune s odvolaním sa na príbuzných jednej zo zranených obetí napísal, že sa podozrivý muž na škole objavil po niekoľkých mesiacoch. Svojich bývalých spolužiakov vraj vyzval, aby sa postavili k stene, načo vytasil zbraň. "Ľudia začali utekať a on začal strieľať," povedal Gurpreet Sahota, ktorého švagrinú guľka zasiahla do ramena.
Streľba si vyžiadala sedem mŕtvych a tri zranené. Pastor Kim Jong počul asi 30 výstrelov, iní svedkovia hovoria asi o šiestich až desiatich výstreloch.

Súkromná kresťanská škola Oikos University sa špecializuje na študentov pochádzajúcich z Kórey. Podľa svojich webových stránok ponúka štúdia teológie, ošetrovateľstvo, hudby a ázijskej medicíny.

autor: PJ

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...