Prvé miesto v METRO majstrovstvách SR

Prvé miesto v METRO majstrovstvách SR vo filetovaní lososa zostalo v Košiciach
Svoje kuchárske zručnosti pri filetovaní lososa si prišli na 7. ročník festivalu Gurmán Fest 2016 zmerať šéfkuchári pôsobiaci naprieč Slovenskom. Konkurencia bola o to silnejšia, že medzi súťažiacimi boli aj finalisti TV reality show – Masterchef Tomáš Pikáli a Ivan Rusina. Prvé miesto a aj najhodnotnejšia cena zostali „doma“. Víťazom s najlepším časom 5:35 sa stal Jozef Hromják z reštaurácie Slávia Košice.
Súťaže METRO majstrovstvá SR vo filetovaní lososa sa zúčastnilo 8 súťažiacich – šlo o šéfkuchárov z Košíc, Prešova, Banskej Bystrice a iných miest Slovenka, ktorí zastupovali svoje reštaurácie. Tí najúspešnejší skončili v poradí:
1. Jozef Hromják – reštaurácia Slávia Košice; čas: 5:35 (vyhral zájazd do Nórska na lososiu farmu v hodnote 3000,- eur od spoločnosti METRO) 
2. Peter Hudák – Harley´s steak house Preshow, Prešov; čas: 5:36 (za druhé miesto získal nákupný 500,- eurový voucher platný vo veľkoobchodnom stredisku METRO) 
3. Dominik Baloga – reštaurácia Slávia Košice; čas: 7:18 (vysúťažil si nákupný voucher v hodnote 300,- eur platný vo veľkoobchodnom stredisku METRO).
Okrem show vo filetovaní lososa sa návštevníci Gurmán Festu v areáli košického Mestského parku mohli stretnúť aj so šéfkuchárom Emanuelom Ridim či 15 minútovým kuchárom Gabom Kocákom; mohli tiež ochutnať gurmánske výtvory šéfkuchára veľkoobchodu METRO Vojta Artza. Známy šéfkuchár bol jedným z popredných aktérov na hlavnom pódiu, kde ponúkol návštevníkom inšpirujúcu kulinársku show. Pripravil degustačné menu zložené z tatárských biftekov a rybích tartarov z lososa či tuniaka na rôzne spôsoby. Na pódiu mu asistovali finalisti show Masterchef Tomáš Pikáli a Ivan Rusina.
„Načerpal som množstvo pozitívnej spätnej väzby od ľudí, ktorí ochutnávali tataráky, čo ma ako profesionálneho kuchára vždy poteší. Najväčší úspech mali tartary z lososa a hovädzie tataráky,“ hovorí šéfkuchár Vojto Artz. Počas celého víkendu sa v METRO stánku podarilo predať viac ako 1000,- porcií tatarákov.
METRO stánok, ktorý sa zúčastnil súťaže o najlepšiu festivalovú reštauráciu, pripravil okrem tatarákov svojim priaznivcom a zákazníkom aj miešaný nápoj Aperol Spritz - namiešalo sa ho viac ako 500 kusov. „Teší nás, že aj šírka a kvalita nášho sortimentu pomohla z uplynulého víkendu urobiť ten pravý gurmánsky zážitok. Dokázali sme, že nie sme iba veľkoobchod, ale dokonale zvládame i servis takéhoto výnimočného menu,“ dodáva riaditeľ košického METRO Peter Miklovič.

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...