Kaštieľ Hermanovce - dýchne na vás nostalgia starých čias

Romantický lovecký kaštieľ skrytý v nenápadnej obci

Romantický lovecký kaštieľ skrytý v nenápadnej obci

HERMANOVCE - Niečo pre romantické duše ! V tieni vysokých stromov v malej obci Hermanovce pri Prešove sa skrýva skvostný kaštieľ. Obklopuje ho anglický park s rozlohou 3 hektáre a návštevníkov zvyčajne víta samotná majiteľka, vnučka pôvodného majiteľa Georga Péchy von Péchújfalu, ktorý dal kaštieľ postaviť pred vyše 100 rokmi.

„Späť k skutočným hodnotám a rodinnej histórií,“ je mojim mottom a tak aj prezentujem svoj lovecký kaštieľ, hovorí domáca pani Klára Wettstein. Kaštieľ v dezolátnom stave získala v reštitúcii v roku 1994 a rekonštruovala ho do minulého roku. A v máji 2009 privítala prvých hostí. „Nie som žiaden milionír, financovala som ho z môjho platu. Pracujem ako medzinárodná novinárka pre média zaoberajúce sa arhitektúrou a ako interiérová architektka,“ dodáva.

Najlepší hotelový komplex

Jej úsilie bolo korunované úspechom. Kaštieľ získal ocenenie ako Najlepší hotelový koncept roku 2010. Hosť ma k dispozícií päť izieb aj apartmán. Každá izba je iná a má svoj nenapodobiteľný vidiecky šmrnc. Samotná K. Wettstein sa nechala inšpirovať Toskánskom. „Túto časť Talianska milujem a túžim, aby sa aj Hermanovce stali Toskánskom východu.“ V kaštieli sa pohodlne ubytuje 10 hostí. K dispozícií majú saunu, fitness, tenisový kurt, bazén a hostiteľka ponúka jazdy kočom alebo i romantické svadby v nádhernej záhrade. Za noc zaplatí klient 74 eur aj s raňajkami.

autor: EVA MIKULOVÁ
foto: internet

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...