Dvanásť perličiek...

Do tucta s Bélom, hranatým, Zradoslavom P., Pánšebejom (a kádéhá)
Dvanásť perličiek, dvanásť okrajových poznámok k dvanástim povolebným prehláseniam, výrokom, brbtom a duchaplnostiam našich novopečených koaličníkov. Celkom dobre sa to začína.

KEĎ PERLÍ "DÁSAPOVEDAŤ" BÉLA:
1. "Predseda SNS je absolútne iný" (ako Jano Slota, pozn. autor)
Zato v niečom sa predsa len výrazne podobajú. Obaja sa považujú za roduverných slovenských národniarov, obaja majú za sebou tú istú členskú základňu onej "najstaršej politickej strany" :-) a ani jeden z nich nevie poriadne po slovensky.
2. "Je normálne, že sa necelý týždeň po voľbách nejakými platenými formami vytvára atmosféra tlaku a nenávisti na tých, ktorí sa rozhodli ísť do vlády? Toto je ohrozenie demokracie."
Nie, to nie je ohrozenie demokracie, to JE demokracia. Ohrozenie demokracie je práveže ficovštinou páchnuca reakcia predsedu Mosta-Híd na spontánne a slobodne prejavené názory sklamaných voličov, ktorí verili, že volia politikov s chrbtovou kosťou a nie s deravou gumenou hadicou miesto nej. Viem, už je po voľbách, pán poslanec, ale trochu viac úcty k ľuďom z ktorých platu ráčite, "povedzme" živoriť.
3. "Čo to je, že sme zradcovia?!"
Neviete? Vysvetlím. Politik, ktorému za osem rokov nedošlo, že vyše 70% (lebo to preukázali voľby) voličov má hranatého tak akurát po krk, je buď ignorant, alebo exemplárny blbec. Nuž keď takýto ignorant, resp. exemplárny blbec, osem rokov presviedča voličov, že má v úmysle odbremeniť invalidné Slovensko od smeráckej pliagy a po voľbách sa ozlomkrky rúti vstúpiť do Ficovej vlády, tak tomu sa u nás "chovorí" zradca (áruló).
4. "Tak to vyzerá, že Smer pochopil, že v tomto štáte sa niečo stalo."
Veľmi obrazne, až shakespearovsky formulovaná sentencia, s tým rozdielom, že sa nejedná o Hamleta ani štát dánsky. Na základe rozdelenia ministerských kresiel aj nám to tak pripadá, že Smer skutočne pochopil, čo sa tu práve stalo: voľby sa skončili, zabudnite. A všetko opäť pôjde, ničím/nikým, nerušene ďalej, presne tak, ako doteraz. Len to mi nie je jasné, prečo to pochopil iba Smer. Béla, Vy to napr. kedy plánujete chápať?
5. "Chcem zdôrazniť, že nikdy nebolo mojim cieľom získavať posty, ale presadzovať program."
Bingo! Budem hádať: iste aj Zradoslav zdieľa tento názor, spolu s Vami, alebo sa mýlim?! Teraz je už každému jasné, prečo práve vy dvaja zastávate čestnú funkciu štupľa v deravom preccedovom člne. S tým programom ste to fajné vymysleli: predostriete Smeru váš masívny protikorupčný balíček a oni to už miesto vás zariadia. Ge-ni-ál-ne!
6. "Teraz sme niečo spolu navarili a máme tam všetky veci, ktoré sme považovali za dôležité."
Tomu sa v lepšej spoločnosti hovorí "aké originálne!" - najmä ak nechceme niekoho uraziť tým, čo si myslíme o jeho nebezpečne vyzerajúcom pudingu. Mám taký dojem, Béla, že Vám ten gastronomický skvost tak spestrí život, že si to spomedzi kolegov vylížete najviac.

KEĎ PERLÍ HRANATÝ:
7. "Treba si uvedomiť, že Slovensko bude v druhom polroku predsedníckou krajinou Rady EU. Nie je možné, aby vláda stála na poslancoch s preukázateľnými stykmi s mafiou či so stranou, čo má štyroch členov."
Tak to teda bude fakt problém. Najmä teraz, keď sa podpísala koaličná zmluva medzi Smerom, SNS, Mostom a Sieťou. Jedinú nádej vidím v tom, že najsilnejšia koaličná strana doslova nemá styky s mafiou, lebo ňou sama je, a - nepreháňajme - Sieť nemá už žiadnych štyroch členov, ale možnože len troch.
8. "Len silné a stabilné vlády sú schopné reagovať na terorizmus a jeho prejavy. Ak chceme, aby sa Slovensku ďalej darilo, potrebujeme elementárnu bezpečnosť a pokoj v krajine."
Ak dovolíš, súdruh precceda, preložím to tým, ktorí ťa poznajú len z wikipédie a posledných ročeniek mládežníckej organizácie ÚV KSS: vážení poslanci, dámy a páni! Držte hubu, krok a správny Smer... je to jediná šanca ako dostať vás a vašich sponzorov k válovu. O bezpečnosť, pokoj a ostatné veci sa už, v rámci stupňa teroristického ohrozenia, postará náš verný Kali so svojimi mužmi.

KEĎ PERLÍ ZRADOSLAV P.:
9. "Vyhranení voči Smeru nás opustili už pred voľbami."
Aká to úľava. Zo #Siete sa tým pádom stáva stabilná politická strana. V najbližšej budúcnosti z nej už nemá kto odísť.

KEĎ PERLÍ PÁN ŠEBEJ:
10. "Budem dúfať, že ľuďom raz svitne."
Áno, čo iného nám už ostáva, než dúfať, pán Šebej. Bárs by som mohol byť medzi tými šťastlivcami osvietencami aj ja! Volil som Most-Híd, krúžkoval Bugára, Žitňanskú, Vás a Kresáka. No nenazvali by ste to jackpotom?! Najradšej by som sa nakopal. Obojnož. V nabrúsených horolezeckých mačkách.
11. "Nečakal som, že sa tak veľa ľudí zníži k niečomu takému vulgárnemu."
No veď práve! To ani vaši voliči nečakali. Takáto kolektívna ohavnosť sa málokedy vidí. Apropos - keď ste už videli tú dlhú frontu pred hranatého červenou spálňou, prečo ste aspoň Vy nevystúpili z radu?! A keď sme už pri tom: prezradíte nám potom s akými pocitmi sa musí vysporiadať liberálny intelektuál Vášho rangu s Ficovým dychom na zátylku?

...A (NE)POSLEDNÁ PERLIČKA:
12. "KDH sa ospravedlnilo voličom."

Autor: František Ptáček

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...