Imám uspel so sťažnosťou na deportáciu z Británie

Radikálny moslimský duchovný abú Katada uspel v Británii so svojou sťažnosťou proti vydaniu do Jordánska, kde je obžalovaný z podielu na terorizmu. Úrady vraj nedali dostatočné záruky, že sa mu v Jordánsku dostane spravodlivého procesu.
Rozhodnutie odvolacej komisie imigračné služby (SIAC) je políčkom pre londýnsku vládu, ktorá o vyhostení abú Katady usiluje už desať rokov. Ministerstvo vnútra s rozhodnutím SIAC nesúhlasí a chce sa odvolať. Podľa jeho dnešného vyhlásenia jordánska strana dala dostatočné uistenie, že súd prebehne podľa pravidiel.
Duchovný palestínsko-jordánskeho pôvodu, ktorý bol považovaný za blízkeho spolupracovníka niekdajšieho šéfa teroristickej siete al-Kájda Usámu bin Ládina, do Británie prišiel v roku 1993. Tamojší justície ho nikdy neobžalovala, ale britské úrady tvrdia, že radil militantným islamistom a získaval peniaze pre teroristické útoky. Preto sa snažila presadiť jeho vydanie do vlasti.
Európsky súd pre ľudské práva v minulosti deportáciu abú Katady do Jordánska zablokoval kvôli obavám, že tam duchovnému hrozí mučenie. Po písomných zárukách Ammáne ale súd nakoniec  tento rok v máji vyslovil s deportáciou súhlas.

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...