Jaro Žídek hodnotil slovenských barmanov v košickom Pekle !

Kategória: Bulvár
KOŠICE – Štrnásť najlepších slovenských barmanov, súťažilo minulý týždeň v miešaní nápojov v nočnom bare Peklo v košickom hoteli Yasmin. Ich zručnosť hodnotili štyria porotcovia, medzi ktorými bol aj známy šéfkuchár Jaro Žídek. Účasť v porote bola jeho premiérová, ale netajil nad mladými barmanmi nadšenie.

KOŠICE – Štrnásť najlepších slovenských barmanov, súťažilo minulý týždeň v miešaní nápojov v nočnom bare Peklo v košickom hoteli Yasmin. Ich zručnosť hodnotili štyria porotcovia, medzi ktorými bol aj známy šéfkuchár Jaro Žídek. Účasť v porote bola jeho premiérová, ale netajil nad mladými barmanmi nadšenie.

„Sú veľmi šikovní. Ponuku hodnotiť som prijal i preto, že gastronómia a miešanie nápojov majú k sebe blízko. Obe sú to veľmi kreatívne činnosti a nápoj aj jedlo musia spolu ladiť,“ prezradil nám. On osobne, najviac miluje kokteil whiskey sour. „Je to whiskey bourbon zmiešaný s citrónovou šťavou.“
Barmani svoje umenie predvádzali niekoľko hodín a každý jeden musel pred prísnou porotou vytvoriť nielen lahodný nápoj, ale aj ukázať niečo z barmanskej šou na hudbu.
Najprísnejším kritikom, bol porotca a známy slovenský barman Stan Vadrna. „Nápoj musíte vedieť predať. Musíte s hosťami komunikovať a dať tomu atmosféru,“ radil.
Piati najúspešnejší barmani postupujú do svetového finále v Štokholme a celkový víťaz vo Švédsku, získa výlet na Tales of the Cocktail v New Orleane. Okrem praktickej skúšky, preto museli absolvovať aj písomný test a senzorické skúšky.

autor: (mik)
Foto: autorka