Hamlet náš každodenný

Dňa 15. marca 2013 mala v Slovenskom komornom divadle v Martine premiéru inscenácia divadelnej hry Hamlet s podtitulom Príbeh rodiny.

Dňa 15. marca 2013 mala v Slovenskom komornom divadle v Martine premiéru inscenácia divadelnej hry Hamlet s podtitulom Príbeh rodiny.

MARTIN - Vrcholná dráma vrcholného dramatika ožila na javisku Národného domu v Martine. Preložil ju Ľubomír Feldek, režisérom je Dodo Gombár, dramaturgom a autorom hudby Róbert Mankovecký, scenáristom Marek Hollý a kostýmy pripravila Eva Jiřikovská. Nadčasová dráma Hamlet je v martinskom divadle treťou premiérou divadelnej sezóny 2012/2013.

Hamlet je veľkolepým dielom anglického spisovateľa Williama Shakespeara. Každé obdobie, ak sa mu zažiada, si v ňom nájde aktuálny, práve potrebný odkaz. V réžii Doda Gombára je hamletovská téma prostredníctvom zrelých hercov spracovaná s dôsledným zreteľom na súčasnosť. Nie je obmedzená konvenciami onej doby. Pôvodné pozície postáv sú preformulované do dneška. Hamlet – Marek Geišberg - je moderný chlapec, Ofélia – mladá hosťujúca herečka Kamila Antalová - moderné dievča. Na javisku spolu s nimi uvidíte Viliama Hriadela, Dana Heribana, Janu Oľhovú a iných vynikajúcich divadelníkov.

Hudba, scéna, kostýmy, všetko nesie prvok súčasnosti. Napriek tomu sa tvorcovia ani trochu nevzdialili téme. Je to Hamlet. Hamlet, ktorý overuje vyspelosť svojich aktuálnych tvorcov a zároveň skúša ľud v hľadisku. Tí, čo pre vypredané lístky nedostali šancu podľahnúť mu na premiére, podľahli mu na druhej. A to hneď 16. marca 2013. Bodaj by takto veselo Hamlet premiéroval do derniéry.

autor: Sarah Žiaková

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...