Rehabilitácia, ktorá má vplyv na psychiku, sexuálnu energiu i zvládanie stresu

Trápia vás bolesti pri pohybe, nedokonalá postava, nedostatok sexuálnej energie či len nonstop zlá nálada? Potom práve pre vás je určený nový princíp rehabilitačného cvičenia Infinity, ktoré v Brandýse nad Labem vyvinula a úspešne aplikuje MUDr. Karla Nováčková, MBA.

Trápia vás bolesti pri pohybe, nedokonalá postava, nedostatok sexuálnej energie či len nonstop zlá nálada? Potom práve pre vás je určený nový princíp rehabilitačného cvičenia Infinity, ktoré v Brandýse nad Labem vyvinula a úspešne aplikuje MUDr. Karla Nováčková, MBA.
"Všetky procesy v tele riadi mozog. Teda aj spôsob nášho myslenia a imaginácie je priamo spojená so stavom nášho tela, ktorý je v konečnom dôsledku jeho odrazom. Je dokonca teoreticky dokázané, že mozog nerozozná skutočnosť od predstavy, a preto je prínosom aj tzv cvičenie v predstave, teda aktivita, kedy na jednotlivé cviky len myslíme. Mozog totiž príslušné svaly aj napriek tomu zapája, vysiela do nich signály, a tak napríklad pri ťažších stavoch nedochádza k zabúdania určitých pohybov, "vysvetľuje primárka Karla Nováčková.

Infinity Method je preto vhodná ako pre aktívne osoby, ktoré ju cvičia v makropohybe, tak pre osoby s obmedzením, ktoré môžu cvičiť v menšom rozsahu, ale aj pre nepohyblivé, ktorí cvičia len v predstave.
"Pri cvičení sa uvoľňujú do tela endorfíny, takže vás pri jeho správnom prevedení zaplaví veľmi príjemný pocit," opisuje svoju skúsenosť primárka. To sa samozrejme spája s odstránením stresu i posilnením imunity.

Základom väčšiny cvikov Infinity (čiže nekonečna) je ležatá osmička. "Jedná sa vlastne o opisovanie tvare ležatej osmičky pomocou nášho tela, a to v jej rôznych rovinách," objasňuje pôvod názvu metódy Nováčková.

Naučte sa vnímať svoje telo ako celok a zlepší sa aj váš sexuálny život

Veľmi dôležité je uvedomenie si svojho tela ako celku. "Osvedčuje sa, keď si pri cvičení predstavíte vo vašom bruchu biele, nažltlé, teplé svetlo, ktoré vyžaruje pozitívnu energiu," odporúča Karla Nováčková. Cvičenie súvisí aj s prúdením energie v tele. Ak je niečo v tele v nerovnováhe, odrazí sa to na našom psychickom stave a naopak.
Okrem preukázateľného pozitívneho vplyvu na celkové zdravie nemôžeme nespomenúť aj plus v podobe zlepšenie sexuálneho života. "Aktivácia svalov oblasti panvy a panvového dna veľmi pozitívne pôsobí na prežívanie sexu, cvičenie teda ovplyvňuje aj túto časť nášho života," dodáva.

Každodenným pravidelným cvičením sa budete cítiť stále mladí, flexibilní a mobilní. Aj v pokročilom veku sa dá pravidelným a dôsledným cvičením zlepšiť stav natoľko, že sa čo do pružnosti a uvoľneniu budete cítiť ako za mlada. "Ja osobne mám s cvičením takú skúsenosť, že som v súčasnosti pružnejšie než v dvadsiatich," opisuje Karla Nováčková.
Proti stresu správnym držaním tela
Využívaním tejto metódy vami bude správne prúdiť energia. "Súčasným životným štýlom, kedy večne niečo nestíhame a stresujeme sa, si nevedomky blokujeme dráhy našich energetických dráh. Strnulá šija a ramená sú prejavom, ale aj príčinou stresu. Jedná sa o typickú polohu človeka sediaceho pri počítači snažiaci sa dodržať vražedný termín uzávierky. Ak budeme myslieť na správny posed s uvoľnenými ramenami, stres z nás spadne oveľa ľahšie, "tvrdí primárka Nováčková.

Metóda Infinity má tú výhodu, že ju možno aplikovať vo veľkom množstve variácií. Po správnom nácviku s fyzioterapeutom ju môže každý vykonávať samostatne, takže rehabilitácie nie je závislá miestne ani časovo a vo väčšej či menšej miere ju môžete praktizovať kedykoľvek a kdekoľvek. "Cvičiť mikropohyby môžete pokojne aj v práci bez toho, aby to na vás ktokoľvek spoznal," hovorí ďalšie z výhod doktorka. Cvičenie teda nebude nudiť ani vás, ani váš mozog.

autor: PJ

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...