Otlačok prvého Slováka

Slováci na Zemi vystriedali dinosaurov. Naša národná pamäť je najstaršou na svete. Siaha až do čias spred 55 miliónov rokov. Azda len Indiáni Hopi, ktorí si pamätajú ako prileteli z vesmíru sa nám môžu rovnať. Chcete dôkazy?

Slováci na Zemi vystriedali dinosaurov. Naša národná pamäť je najstaršou na svete. Siaha až do čias spred 55 miliónov rokov. Azda len Indiáni Hopi, ktorí si pamätajú ako prileteli z vesmíru sa nám môžu rovnať. Chcete dôkazy?

Pán Smiešok v roku 1967 našiel pri dedine Koňské v martinskom okrese na vápencovom podloží na čudnú priehlbinu. Presne ako otlačok chodidla. Vznik horniny, čiže stav, keď bola mäkká, vedci datujú do mladších treťohôr spred 55 miliónov rokov. Antropológovia otlačok podrobne skúmali a určili, že ide skutočne o šľapaj nohy Homo sapiens. Prvý z tohto druhu však pobehoval po Slovensku najskôr pred 100 tisíc rokmi, nie pred 55 miliónmi. Aspoň tak tvrdia aj v SAV, ktorá skutočne potrebuje reformu. Šľapaj, ktorú našiel pán Smiešok, je veľká 21 krát 9 centimetrov. Palec a druhý prst sú pri porovnaní s našim chodidlom výnimočne široké.

V okrese Vranov nad Topľou v štátnej prírodnej rezervácii Hermanovské skaly našli obrí otlačok bosej nohy. Je v časti skál, ktorú od nepamäti volajú Údolie obrov. Vedci tvrdia, že ide skôr o otlačok bosej nohy Gigantopiteka. To bol mohutný primát vo veľkosti gorily XXL. Žil si podľa nich ako predok yetiho pred pol milióna rokmi. Bol neželanou spoločnosťou človeku vzpriamenému (Homo erectus), lebo sa s ním ruval o životný priestor. Predkovia slovenského yetiho sa človeku podobali základnou stavbou tela. Boli ale dvakrát vyšší a šesťkrát ťažší. Žili si pred 500 tisíc rokmi, nie pred 55 miliónmi, kedy datujú vznik horninu, do ktorej ešte mäkkej stúpil prvý Slovák! Východniarov sklameme, nemáte stopu prvého Slováka. Dali ste Slovensku jasný dôkaz, že obri u nás boli. Povesti o nich patria e v knižniciach jednoznačne do oddelenia literatúry faktu!

V roku 1951 našli v Novákoch pri ťažbe hnedého uhlia z mladších treťohôr dve kostry. Uhlie bolo presne z čias, kedy prvý Slovák stúpil na mäkký vápenec pri Martine. Nedali by sme preto ruku do ohňa, že v uhlí sa našla práve kostra prvého Slováka a jeho ženy, keď omylom zapadli do močiarov pri púti po svojej novej neznámej vlasti. Neprajníci by síce mohli tvrdiť, že šľapaj prvého Slováka v skutočnosti zanechal Slováčisko, ktorý nepochopiteľne ľudu zatajil, že dokáže či dokázal cestovať v čase. Nález dvoch kostier však toto tvrdenie vyvracia. Vedecko-fantastická literatúra dokázala, že nemôžeme zomrieť v minulosti.

Neboli by to Američania, keby nám poctu najstaršieho národa nezávideli. Onedlho trúbili do sveta, že sú starší a vyspelejší ako my, lebo ich predkovia pred 500 miliónmi rokov chodili obutí. V štáte Utah našiel 1. júna 1968 zberateľ trilobitov Wiliam Meistern otlačok detskej topánočky. V nej bol zašliapaný ešte živý a mäkký, neskôr skamenelý trilobit. Praveký článkonožec žil na dne plytkých kambrijských morí a topánočka nechala šľapaj v skale vtedy, keď sa čvachtal v mori. Pred 500 miliónmi rokov. Nuž čo, Amerika vlastnú históriu nemá a tak si ju musí vymýšľať. P.S. Nie je vám čudné, že našli detskú stopu vtedy, keď my na Slovensku slávime Deň detí?
Milan Zemo

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...